Согласование вопросов по украино-румынской границе будет продолжено

15.04.2003, 18:45

9-10 апреля в Киеве состоялся XVII раунд украино-румынских переговоров по проектам Договора о режиме украино-румынской государственной границы, сотрудничестве и взаимной помощи по приграничным вопросам и Соглашения о делимитации континентального шельфа и исключительных экономических зон Украины и Румынии в Черном море. (укр.)

Українську делегацію на переговорах очолював Заступник державного секретаря МЗС Олександр Моцик, румунську - Державний секретар МЗС Крістіан Дяконеску.

У ході згаданих переговорів було досягнуто певного прогресу. Однак, незважаючи на те, що делегації погодили переважну частину статей тексту Договору, останню крапку у зазначеному документі ще належить поставити, оскільки деякі з його положень залишаються непогодженими.

Досягнення цього залежить вже не від технічної складності питань, а виключно від політичної волі.

Українська сторона, позиція якої з самого початку переговорів базується на загальноприйнятих нормах сучасного міжнародного права, налаштована на швидке завершення переговорів з тим, щоби до 1 червня ц.р., як це передбачено Спільною Декларацією Президентів України та Румунії від 17 вересня 2002 року, підготувати до підписання згаданий вище Договір та, по можливості, Угоду.

З цією метою сторони домовилися провести найближчим часом робочу зустріч експертів та новий раунд переговорів на рівні делегацій.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також