Визит делегации Генеральной прокуратуры Латвии в Украину

17.04.2003, 12:35

Министр юстиции Украины Александр Лавринович и Генеральный прокурор Латвийской Республики Янис Майзитис обсудили вопросы двустороннего сотрудничества, в частности, в сфере взаимной помощи в уголовных делах. (укр.)

У зустрічі, яка відбулася 16 квітня 2003 року в Міністерстві юстиції України, взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Андріс Вілцанс, Головний прокурор Департаменту аналізу дії та керівництва Рудіте Аболіня та Прокурор Відділу міжнародного співробітництва Айвар Закіс.

У ході зустрічі було обговорено питання двостороннього співробітництва в рамках Європейських конвенцій з питань кримінального судочинства. Міністр юстиції України повідомив Генпрокурора Латвії про використовування банківської системи Латвії в операціях "які викликають сумніви в законності".

Генпрокурор Латвії також поцікавився думкою українського Міністра щодо статусу Генеральної прокуратури в системі органів влади. Олександр Лавринович висловив переконання в доцільності незалежного статусу органів прокуратури лише під час "транзитного періоду становлення суспільства". "Для стабільних суспільств природно, коли Генеральна прокуратура є частиною виконавчої влади", заявив Олександр Лавринович.

У ході зустрічі були також обговорені питання законодавчого забезпечення роботи правоохоронних органів, системи оплати праці працівників сфери юстиції та структури правової системи України.

Делегація прокуратури Латвійської Республіки на чолі з Генеральним прокурором Янісом Майзітісом перебуває в Україні з офіційним візитом з 15 по 17 квітня. 15 квітня відбулася зустріч Генеральних прокурорів України та Латвії. У ході візиту плануються також зустрічі з головою Верховного Суду України Василем Маляренко та Міністром внутрішніх справ Юрієм Смирновим.
По материалам пресс-релиза Министерства юстиции Украины.

Читайте також