Украину посетит Министр иностранных дел Перу

02.04.2003, 11:34

2 и 3 апреля в Украине с рабочим визитом будет находиться Министр иностранных дел Республики Перу Аллан Вагнер Тисон. (укр.)

Програма візиту передбачає зустрічі глави зовнішньополітичного відомства Перу з керівництвом Кабінету Міністрів України, Міністром промислової політики Анатолієм М'ялицею, а також переговори з виконуючим обов'язки Міністра закордонних справ Володимиром Єльченком.

Республіка Перу є одним з основних торговельно-економічних партнерів України в регіоні Латинської Америки та Карибського басейну, посідаючи за результатами 2002 року п'яте місце за обсягами двостороннього товарообігу з Україною серед країн регіону.

Головними перспективними напрямками україно-перуанської співпраці є енергетична, гірничодобувна та металургійна галузі, а також військово-технічне співробітництво.

Взаємодія з Республікою Перу має важливе значення також в контексті прагнення України поглиблювати співробітництво з регіональними організаціями Латинської Америки. Зокрема, в перуанській столиці м. Ліма розташовані штаб-квартира та Секретаріат Андської співдружності націй.

Окрім того, Перу в цьому році головує в "трійці" Групи Ріо - політичного об'єднання 19 держав Латинської Америки та Карибського басейну, з яким Україна, починаючи з 2001 року, проводить регулярні політичні консультації як на двосторонньому рівні, так і у форматі "ГУУАМ - Група Ріо".

Враховуючи значний потенціал двосторонньої взаємодії з Перу та з країнами АСН в цілому, Президентом України нещодавно прийнято рішення про відкриття Посольства України в перуанській столиці.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також