Визит представителей авторитетных международных организаций в Украину

24.04.2003, 11:03

С 21 по 24 апреля в Киеве с официальным визитом находятся Генеральный директор исполнительного секретариата Центральноевропейской инициативы (ЦЕИ) Гарольд Крайд и Генеральный секретарь Организации Черноморского экономического сотрудничества (ОЧЕС) Валерий Чечелашвили. (укр.)

Це перший візит Генерального директора Г. Крайда в Україну. Його програмою передбачено зустріч з Прем'єр-міністром України В.Януковичем та керівниками українських міністерств і відомств, які беруть участь в програмі співробітництва України в рамках ЦЄІ.

Зазначений візит має особливу вагу для України з точки зору поглиблення співробітництва в рамках Ініціативи, яка розглядається нашою країною як важливий механізм забезпечення реалізації євроінтеграційних прагнень, а також з точки зору підготовки до майбутньої зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць ЦЄІ у червні ц. р. в місті Вроцлав (Польща), чергового щорічного Саміту Глав Урядів країн-учасниць Ініціативи, а також VI-го Економічного та чергового Молодіжного форумів, які проходитимуть в його рамках (листопад 2003 року).

Г. Крайд та В. Чечелашвілі були прийняті Міністром закордонних справ України А. Зленком.

Під час зустрічі було обговоренню низку актуальних питань діяльності ЦЄІ та ОЧЕС на сучасному етапі і, зокрема, співпраці цих організацій з розширеним Європейським Союзом. Відбувся також обмін думками щодо значення результатів нещодавньої Європейської Конференції в Афінах для Європейського континенту в цілому і для України зокрема.

Як зазначив Анатолій Зленко в ході обговорення питання діяльності ЦЄІ та ОЧЕС, Україна розглядає ці регіональні організації як важливий і дієвий механізм для своєї інтеграції до європейського економічного та політичного просторів, забезпечення безпеки і стабільності в регіоні, а також зміцнення добросусідських взаємин між її країнами-учасницями.

Сьогодні Г. Крайд та В. Чечелашвілі також візьмуть участь у засіданні національних координаторів країн-учасниць ГУУАМ.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також