Вторая колонна украинских миротворцев направляется в иракский город Аль Кут

13.08.2003, 11:33

Вторая колонна украинского миротворческого контингента для участия Украины в международной миротворческой операции в Республике Ирак начала марш в район места постоянной дислокации - города Аль Кут в провинции Васит. (укр.)

12 серпня друга колона українського миротворчого контингенту для участі України в міжнародній миротворчій операції в Республіці Ірак розпочала марш в район місця постійної дислокації - міста Аль Кут провінції Васіт.

У складі колони, яку очолює старший оперативної групи Міністерства оборони України генерал-лейтенант Микола Петрук, 87 одиниць броньованої і автомобільної техніки та 359 військовослужбовців. Було налагоджено взаємодію з підрозділами американських та британських Коаліційних сил, які супроводжують українських миротворців протягом всього маршруту руху.

Марш другої колони, як і першої, також триватиме дві доби.

Марші колон проходять у важких кліматичних умовах. Температура повітря сягає +47(С, а ґрунту - +59(С, тому середня швидкість руху колон становить 20-25 кілометрів на годину.

Як передбачається планами передислокації українського миротворчого контингенту 13 та 14 серпня до Іраку відбуде ще дві колони українських миротворців.

10 серпня було завершено передислокацію особового складу підрозділів 5-ї окремої механізованої бригади ЗС України до Держави Кувейт.

В цей день трьома рейсами літаків Іл-76 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія" до Держави Кувейт було доставлено останню групу військовослужбовців 5-ї окремої механізованої бригади ЗС України у кількості 207 чоловік.

Всього в період з 7 до 10 серпня 19 авіарейсами літаків Іл-76 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія" (12 з Києва та 7 з Миколаєва) до Кувейту було доставлено весь особовий склад українського миротворчого контингенту.

8 серпня до порту Ель Кувейт прибув турецький морський паром "Унд Софіт Бей", який доставив до Кувейту всю техніку 5-ї омбр. Зокрема, 60 бронетранспортерів БТР-80, 11 бойових розвідувально-десантних машин БРДМ-2, 217 автомобілів різних типів, іншу спеціальну техніку та контейнери з майном українського миротворчого контингенту, а також 12 військовослужбовців бригади, які супроводжували її.

На сьогодні на території військової бази "Кемп-Койот", яку розташовано у пустельній місцевості в 40 кілометрах від іракського кордону, триває підготовка підрозділів 5-ї окремої механізованої бригади ЗС України до 500-кілометрового маршу до місця постійної дислокації на території Іраку - міста Аль Кут провінції Васіт.

Загальна кількість військовослужбовців українського миротворчого контингенту після проведення заходів переформування та входження 19-го окремого батальйону РХБ захисту ЗС України до складу українського миротворчого контингенту, становитиме 1660 військовослужбовців.

1 вересня особовий склад 5-ї окремої механізованої бригади ЗС України має приступити до виконання завдань у ввіреній зоні відповідальності.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також