Продолжается передислокация украинских военных в Ирак

16.08.2003, 12:33

На месте постоянной дислокации украинского миротворческого контингента в Ираке - городе Аль Кут - уже сосредоточено 1109 украинских военных. (укр.)

Триває передислокація українського миротворчого контингенту для участі України в міжнародній миротворчій операції в Республіці Ірак з Кувейту до місця постійної дислокації.

Сьогодні, 15 серпня, о 7.00 четверта - остання - колонна українських миротворців вирушила з місця нічного привалу в районі іракського міста Ен-Насірія до міста Аль Кут провінції Васіт. Як вже повідомляла прес-служба Міністерства оборони України, марш четвертої колони постійно супроводжують підрозділи американських та британських Коаліційних сил.

На базі "Кемп Койот" залишилися 61 військовослужбовець зі складу 52-го окремого механізовано батальйону, яких 16 серпня літаком ВПС США буде доставлено до Аль Куту. Крім того у "Кемп Койоті" поки залишатимуться 11 українських офіцерів зі складу штабу багатонаціональної дивізії "Південь-Центр", які виконуватимуть завдання з прийому особового складу інших миротворчих контингентів та формування команд для їх відправки в район призначення.

Вчора, 14 серпня, ввечері до Аль Куту прибула третя колона українського контингенту з особовим складом і технікою 51-го окремого механізованого батальйону.

Таким чином на місці постійної дислокації українського миротворчого контингенту в Іраку - місті Аль Кут - вже зосереджено особовий склад і техніку управління 5-ї окремої механізованої бригади, 19-го окремого спеціального батальйону та 51-го окремого механізованого батальйону ЗС України загальною кількістю 1109 українських військових.

На сьогодні тривають роботи щодо обладнання базового табору українського миротворчого контингенту та обслуговування техніки після маршів. Зокрема, вже розгорнуто намети для прибулого особового складу. З особовим складом 51-го окремого механізованого батальйону заплановано заняття з інженерної та військово-медичної підготовки, які проводитимуть американські військові.

Метеорологічна обстановка залишається важкою. Температура повітря сягає +52(С, а ґрунту - +54(С.

16 серпня, у суботу, командування українського миротворчого контингенту планує зустрітися з духовними лідерами провінції Васіт.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також