Президент Украины подписал Указ об осеннем призыве в армию

18.08.2003, 10:48

Президент Украины Леонид Кучма подписал Указ "Об увольнении в запас военнослужащих и очередном призыве граждан Украины на срочную военную службу в октябре-ноябре 2003 года". (укр.)

Глава держави, відповідно до Закону України "Про загальний військовий обов'язок і військову службу", звільнив у жовтні-листопаді 2003 року в запас із Збройних Сил України та інших утворених, відповідно до законів України, військових формувань військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби.

Згідно з документом слід призвати у жовтні-листопаді 2003 року на строкову військову службу громадян України чоловічої статі, які до дня відправки у військові частини досягли 18 років і не мають права на відстрочку, та громадян старшого призовного віку, що втратили право на відстрочку від призову на строкову військову службу, загальною кількістю 41290 чоловік, у тому числі до лав: Збройних Сил України - 30000 чоловік; Служби безпеки України - 590; Державної прикордонної служби України - 3700; Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України - 5500; Військ Цивільної оборони України - 1500.

Президент України зобов'язав Кабінет Міністрів України, Раду Міністрів Автономної Республіки Крим, обласну, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації забезпечити виконання заходів, пов'язаних з підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу.

Міністерство транспорту України має забезпечити за заявками військового командування перевезення осіб, зазначених в цьому Указі.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також