Украинские военные обучают миротворцев из Замбии

18.08.2003, 10:28

Украинские военнослужащие национального миротворческого контингента Миссии ООН в Сьерра-Леоне начали подготовку 54 миротворцев из Замбии. (укр.)

Відповідно до розпорядження командувача військами Місії ООН у Сьєра-Леоне українські військовослужбовці національного миротворчого контингенту у цій африканській країні розпочали підготовку 54 миротворців із Замбії.

Протягом двох тижнів на базі 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС України наші інструктори здійснюватимуть підготовку командирів, стрільців та водіїв бронетранспортерів, а також водіїв вантажних автомобілів замбійського контингенту.

Програма навчань, яку складено за традиційною схемою з урахуванням попереднього досвіду навчання національних контингентів UNAMSIL, включає проведення теоретичних занять з вивчення матеріально-технічної частини БТРів і автомобілів, отримання практичних навичок з водіння техніки та проведення стрільб з БТРів.

До речі, саму програму підготовки військовослужбовців інших контингентів Місії ООН було зроблено українськими фахівцями.

Заняття проводяться у підготовлених учбово-польових класах, з використанням наочних засобів, зразків озброєння та техніки. Крім того, українські військові підготовили автодром для проведення практичних занять з водіння БТРів та вантажних автомобілів та обладнали директрису для проведення стрільб.

Підготовка замбійських миротворців завершиться іспитами з врученням відповідних сертифікатів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також