Украинские миротворцы готовятся вступить на территорию Ирака

02.08.2003, 15:36

19-й отдельный батальон РХБ защиты ВС Украины передислоцировался с военной базы "Кемп-Арифжан" на военную базу "Кемп-Койот" и готовится к прибытию основной части украинского национального контингента стабилизационных сил в Ираке. (укр.)

Саме на території бази "Кемп-Койот", яку розташовано у пустельній місцевості в 40 кілометрах від іракського кордону, відбудеться збір підрозділів 5-ї окремої механізованої бригади ЗС України після їх передислокації до Кувейту. Крім українських військових на базі "Кемп-Койот" вже зосереджено військові підрозділи зі США, Іспанії, Болгарії, Словаччини, Нідерландів та Філіппін, які також після завершення процесу формування увійдуть до складу Стабілізаційних сил в Республіці Ірак.

Як планується, після завершення передислокації національного миротворчого контингенту до Кувейту, підрозділи 5-ї окремої механізованої бригади ЗС України здійснять дводенний 500-кілометровий марш до місця постійної дислокації на території Іраку - міста Аль Кут провінції Васіт.

До місця майбутньої дислокації українського миротворчого контингенту на території Іраку вже прибула передова група зі складу 19-го окремого батальйону РХБ захисту ЗС України. Українські військові, групу яких очолює заступник командира 19-го окремого батальйону РХБ захисту ЗС України підполковник Володимир Петрук, вирішують організаційні питання розміщення українського миротворчого контингенту, його всебічного забезпечення, налагодження взаємодії з військовими підрозділами інших країн. До речі, у складі багатонаціональної дивізії "Південь-Центр" Стабілізаційних сил в Республіці Ірак крім українських військових миротворчі завдання також виконуватимуть підрозділи ще з майже 20 країн світу.

Варто зазначити, що відповідно до Указу Президента України від 30 липня 2003 року 19-й окремий батальйон РХБ захисту ЗС України після проведення заходів переформування також увійде до складу українського миротворчого контингенту Стабілізаційних сил в Республіці Ірак і матиме таке найменування - 19-й окремий спеціальний батальйон ЗС України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також