Снабжение украинских миротворцев в Сьерра-Леоне проверяет инспекция Миссии ООН

20.08.2003, 11:02

Состояние обеспечения украинского миротворческого контингента Миссии ООН в Сьерра-Леоне топливно-смазочными материалами проверяет инспекционная группа штаб-квартиры Миссии ООН. (укр.)

Інспекторська група штаб-квартири Місії ООН у Нью-Йорку відвідала розташування українського миротворчого контингенту Місії ООН у Сьєра-Леоне. Основним завданням аудиторської комісії, яку очолював пан Сергій Шишкін, було вивчення на місці питань із забезпечення миротворчих підрозділів UNAMSIL паливно-мастильними матеріалами, якості пального, що надходить до контингентів, а також організації його використання.

Робота інспекційної групи Місії ООН в українському миротворчому контингенті розпочалася з брифінгу, під час якого керівний склад 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону та 20-го окремого вертолітного загону ЗС України поінформував членів комісії про організацію постачання, зберігання та використання паливно-мастильних матеріалів, а також можливі шляхи її удосконалення.

Під час відвідування українського миротворчого контингенту інспектори ООН побували на спеціальних пунктах, де мали можливість на місці ознайомилися із організацією цієї роботи. Особливо аудиторів вразила практична демонстрація досліду із виявлення якості авіаційного пального в лабораторії 20-го окремого вертолітного загону ЗС України. До речі, подібної лабораторії не має в жодному іноземному миротворчому контингенті Місії ООН у Сьєрра-Леоне.

По завершенні інспектування члени комісії висловили задоволення організацією робіт з використання паливно-мастильних матеріалів в українському миротворчому контингенті. Свої висновки та відповідні рекомендації вони планують оформити у вигляді доповіді та надіслати до штаб-квартири у Нью-Йорку.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також