Депутатам предлагают дополнить перечень предоставляемых в концессию объектов

14.01.2004, 13:22

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять в целом изменения к Закону "О концессии". (укр.)

Цей проект закону внесений народними депутатами Р. Богатирьовою та П. Буждиганом.

Проектом пропонується доповнити перелік об'єктів права державної чи комунальної власності, які можуть надаватись у концесію (ст. 3 Закону України "Про концесію"), об'єктами транспортування нафти магістральним трубопроводом "Одеса-Броди".

За словами авторів проекту, внесення магістрального нафтопроводу Одеса-Броди до переліку об'єктів, які можуть надаватися у концесію, сприятиме підвищенню рівня енергетичної безпеки держави за рахунок створення умов для залучення іноземних та вітчизняних інвесторів. Також дозволить створити передумови для більш надійної і ефективної роботи нафтотранспортної системи України та її подальшого розвитку, сприятиме інтеграції нафтотранспортної системи України в загальноєвропейську мережу нафтопроводів.

На засіданні Комітету йшлося про те, що забезпечення участі України в міжнародній кооперації із розбудови міжнародних нафтотранспортних коридорів потребує врегулювання правовідносин щодо передачі прав користування об'єктами нафтотранспортної системи (надання в концесію). Це дозволить забезпечити оптимальне завантаження нафтотранспортної системи України, зокрема українського маршруту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору в нових ринкових умовах конкурентної боротьби за транзит каспійської нафти на європейський та інші світові ринки.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также