Депутатам предлагают ратифицировать соглашение между Украиной и Албанией о взаимной защите инвестиций

20.01.2004, 11:03

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту ратифицировать соглашение между правительствами Украины и Республики Албании о содействии и взаимной защите инвестиций. (укр.)

Угода спрямована на створення сприятливих умов для нарощування інвестиційного співробітництва між Україною та Албанією. Зокрема, в ній передбачено, що кожна Сторона на території своєї держави надає інвестиціям та доходам інвесторів іншої Сторони режим не менш сприятливий, ніж той, який вона надає інвестиціям та доходам своїх національних інвесторів або інвесторів будь-якої третьої держави залежно від того, який з цих режимів є більш сприятливим для зацікавленого інвестора.

Члени Комітету вважають, що Угода містить ефективні механізми запобігання необґрунтованій експропріації коштів інвесторів однієї Сторони, вкладених в економіку іншої, а також механізми забезпечення репатріації прибутків від інвестицій та врегулювання суперечок між Сторонами та між Стороною та інвестором іншої Сторони.

Запровадження у практику норм цієї Угоди, на думку народних депутатів, сприятиме активізації взаємовідносин між Україною та Албанією у галузі інвестиційного співробітництва. Це, в свою чергу, справить позитивний вплив на стан національної економіки.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также