Разработан законопроект об Общегосударственной программе создания самолета АН-70

09.01.2004, 11:32

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам промышленной политики и предпринимательства рекомендовал парламенту принять за основу проект закона об Общегосударственной программе создания военно-транспортного самолета АН-70 и его закупки по государственным оборонным заказам. (укр.)

Представлений проект закону передбачає затвердження програми створення військово-транспортного літака Ан-70 та його закупівлі за державним оборонним замовленням.

На засіданні Комітету зазначалося, що метою відповідної Програми є концентрація фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів на вирішенні проблеми створення та закупівлі для потреб Збройних Сил України військово-транспортного літака Ан-70 й координація діяльності органів виконавчої влади у цій сфері.

Програма визначає систему збалансованих заходів, що спрямовані на вирішення наступних основних завдань:

- створення конкурентоспроможного військово-транспортного літака Ан-70, здатного вирішувати оперативно-тактичні завдання у відповідності із сучасними вимогами;

- підтримка обороноздатності України через задоволення потреб Міністерства оборони України в сучасних військово-транспортних літаках;

- збереження і розвиток науково-технічного і виробничого потенціалу авіаційної галузі України;

- створення нових робочих місць і повне завантаження існуючих виробничих потужностей;

- розвиток виробництва авіаційної техніки;

- зменшення залежності України у воєнно-технічній сфері від інших країн;

- створення спеціальних технологій та науково-технологічного набутку для розвитку оборонної промисловості України.

Виконання Програми передбачається забезпечити у період з 2004 по 2022 рік двома етапами.

Перший етап (2004-2006 роки) - завершення розроблення літака, проведення його державних випробувань, виконання комплексу робіт, пов'язаних з прийняттям літака на озброєння та підготовкою і освоєнням його виробництва, а також здійснення закупівлі двох літаків за державним оборонним замовленням.

Другий етап (2007-2022 роки) - завершення роботи з підготовки і освоєння виробництва літака, у тому числі з оновлення існуючих та створення нових виробничих потужностей; організація серійного виробництва і закупівлі необхідної кількості літаків за державним оборонним замовленням.

Фінансове забезпечення створення та закупівлі літака здійснюється в межах бюджетних призначень, що передбачаються у Державному бюджеті України на відповідний рік окремою бюджетною програмою додатково до видатків на національну оборону, а також за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

Орієнтовний обсяг фінансування робіт на першому етапі - 1006,509 млн. гривень, зокрема для завершення розроблення літака - 128,216 млн., підготовка і освоєння виробництва - 450,933 млн., виробництво і закупівля двох літаків - 427,36 млн. гривень.

Обсяги фінансування робіт другого етапу визначаються за підсумками виконання першого етапу Програми.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также