Готова новая редакция Закона "Об утверждении Общегосударственных программ развития малых городов"

17.01.2004, 11:48

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам строительства, транспорта, жилищно-коммунального хозяйства и связи рекомендовал парламенту принять в новой редакции в целом Закон Украины "Об утверждении Общегосударственных программ развития малых городов". (укр.)

Таке рішення члени Комітету прийняли після розгляду пропозиції Президента України до закону.

Народні депутати погодилися з усіма пропозиціями Президента України до закону. У новій редакції закону враховані зауваження Президента щодо узгодження його з нормами Бюджетного кодексу України, усунуті переваги для окремих малих міст у вирішенні соціально-економічних питань щодо подальшого їх розвитку порівняно з іншими містами.

Члени Комітету також погодилися з зауваженням Президента України про неприйнятність передбачення видатків з Державного бюджету на адресне фінансування заходів, які визначені Програмою і мають загальнодержавне значення, на відшкодування в повному обсязі втрат місцевих бюджетів, зумовлених дією законів України про надання пільг певним категоріям громадян, а також видатки на субвенції для виконання програм розвитку малих міст. Президент зазначив, що таке положення є неприйнятним, оскільки Верховною Радою вже ухвалено Закон України "Про Державний бюджет України на 2004 рік", у якому такі видатки не передбачено.

Народні депутати погодилися із запереченнями Президента України деяких положень Програми, затвердженої законом. Президент не погодився з положенням щодо передбаченого віднесення єдиного податку у малому місті до доходів, що не враховуватимуться при визначенні трансфертів.

Президент України також звернув увагу на те, що в інформації про сучасний стан соціально-економічного розвитку малих міст, яка міститься в Програмі, використано дані станом на 1 січня 2001 року. Такі застарілі дані, на думку Президента, не відображають нинішнього соціально-економічного становища міст. Використання їх не узгоджується з цілями та завданнями Програми. Президент України зазначив, що доцільно було б використати результати Всеукраїнського перепису населення, проведеного у грудні 2001 року, а також оновлені статистичні дані.

У новій редакції закону визначені нові терміни дії Програми та виконання передбачених нею заходів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также