Депутатам предлагают внести изменения в перечень объектов, которые не подлежат приватизации

16.01.2004, 11:59

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам промышленной политики и предпринимательства рекомендует парламенту поддержать внесенные правительством изменения к Закону "О перечне объектов права государственной собственности, которые не подлежат приватизации". (укр.)

Законопроектом пропонується, зокрема, включити до нього 8 об'єктів, а виключивши 13. Вказані зміни пов'язані з необхідністю уточнення змісту цього переліку та забезпечення додаткових надходжень до Державного бюджету України від приватизації об'єктів, які виключаються із цих переліків.

Зазначалося, що проект закону розроблено з метою оптимізації Переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, у тому числі тих, які не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані за пропозиціями, наданими органами виконавчої влади.

Пропонується включити до Переліку 8 об'єктів, у тому числі , що перебувають в управлінні:

- Мінпромполітики - 1 (зміна назви підприємства);

- Мінтрансу - 7 (забезпечують перевізний процес, безпеку руху на залізничному транспорті, схоронність вантажів у процесі транспортування, наукові розробки передових технологій з їх впровадженням на залізницях України та зберігання контрольних комплектів конструкторсько-технологічної документації).

Водночас виключити з Переліку 13 об'єктів, у тому числі, що перебувають в управлінні:

- Мінпромполітики - 1 (зміна назви підприємства);

- Держводгоспу - 1 (втратило ознаки загальнодержавного значення);

- Мінагрополітики - 10 (втратили ознаки загальнодержавного значення);

- Укрбудматеріали - 1 (втратило ознаки загальнодержавного значення).

Уряд вважає, що прийняття проекту дозволить розпочати корпоратизацію та приватизацію 6 підприємств, що забезпечуватиме додаткові надходження коштів до державного бюджету та підвищить відповідальність підприємств за економічні результати своєї діяльності.

Слід зазначити, що корпоратизація та приватизація великих підприємств буде здійснюватися за індивідуальними планами з проведенням реструктуризації. Особливо це стосується стратегічно важливих об'єктів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также