Готовы ко второму чтению изменения к Закону "О передаче объектов права государственной и коммунальной собственности"

03.01.2004, 13:28

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять во втором чтении проект закона о внесении изменений в Закон "О передаче объектов права государственной и коммунальной собственности" (о размежевании расходов между государственным и местным бюджетами). (укр.)

З метою приведення у відповідність з нормами Бюджетного кодексу України, законопроектом пропонується встановити рівні умови (солідарну відповідальність) місцевих бюджетів різних рівнів та підприємств, господарських товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації) (за винятком суб'єктів господарської діяльності, які визнані банкрутами за рішенням господарського суду), у фінансуванні видатків, пов'язаних з капітальним ремонтом об'єктів соціальної інфраструктури, що передаються у комунальну власність.

Проектом суттєво змінюється порядок формування обсягу витрат, який має фінансуватися підприємствами, створеними у процесі приватизації (корпоратизації) на проведення капітального ремонту об'єктів соціальної інфраструктури, що передані у комунальну власність. Зокрема, якщо згідно із чинною нормою такі витрати підприємств становлять 30% суми витрат на утримання об'єктів соціальної інфраструктури за минулий рік, то проектом передбачено, що видатки становитимуть 50% суми витрат, необхідних для проведення капітального ремонту цих об'єктів.

Змінюється також порядок відшкодування витрат на капітальний ремонт об'єктів соціальної інфраструктури з місцевих бюджетів.

Зокрема, згідно із чинною нормою такі витрати здійснювалися із бюджетів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя за рахунок трансфертів, передбачених у державному бюджеті на ці цілі. Натомість, проектом, пропонується здійснювати відшкодування цих же витрат також з районних бюджетів, бюджетів районів у містах та бюджетів місцевого самоврядування за рахунок коштів, передбачених у відповідних бюджетах на ці цілі.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также