Готов к рассмотрению законопроект об особенностях отчуждения акций предприятий, которые находятся в госсобственности

10.09.2004, 11:36

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту поддержать проект закона "Об особенностях отчуждения акций предприятий, которые находятся в государственной собственности". (укр.)

Метою проекту є забезпечення прозорої та ефективної приватизації пакетів акцій, що належать державі у статутному фонді вітчизняних підприємств, через напрацювання більш ефективних варіантів здійснення регулятивної функції держави в процесі приватизації.

Зокрема, зазначалося на засіданні Комітету, законопроектом передбачається призупинити до законодавчого врегулювання відчуження акцій підприємств, які перебувають у державній власності, шляхом їх внесення в якості внеску держави до статутних фондів господарських товариств.

На думку членів Комітету, прийняття цього закону сприятиме підвищенню ефективності процесу приватизації та управління корпоративними правами держави і запобіганню зловживань під час роздержавлення стратегічно важливих для України підприємств.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также