Готов к рассмотрению законопроект "Об обеспечении равных прав женщин и мужчин"

27.09.2004, 11:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам прав человека, национальным меньшинствам и межнациональным отношениям рекомендует парламенту принять за основу проект закона "Об обеспечении равных прав женщин и мужчин", внесенный народным депутатом Украины Романом Зваричем. (укр.)

Зазначеним законопроектом передбачається врегулювати комплекс питань, пов'язаних із реальним забезпеченням рівних прав та свобод жінок і чоловіків у різних сферах суспільного життя.

Голова Комітету Геннадій Удовенко, підкреслюючи актуальність поданого законопроекту, зазначив, що проведені у Верховній Раді України парламентські слухання в червня 2004 року ще раз підтвердили про те, що закріплені в Конституції України рівні з чоловіками права та свободи жінок протирічать їх фактичному стану.

За його словами, необхідно прийняти закон спрямований на встановлення правового механізму забезпечення рівності прав жінок та чоловіків, гарантованих статтею 24 Конституції України та визначення основних засад державної політики щодо забезпечення рівності жінок і чоловіків, а також встановлення державних гарантій щодо формування паритетних відносин між ними.

Члени Комітету, висловлюючи зауваження про необхідність доопрацювання законопроекту з урахуванням висновку Головного науково-експертного управління Секретаріату Верховної Ради України, ухвалили рішення внести поданий законопроект "Про забезпечення рівності прав жінок та чоловіків" на розгляд Верховної Ради України для прийняття за основу.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также