Депутатам рекомендуют внести изменения в Закон "О передаче объектов права государственной и коммунальной собственности"

22.09.2004, 11:44

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять за основу проект закона "О внесении изменений в Закон Украины "О передаче объектов права государственной и коммунальной собственности" (относительно передачи объектов социальной инфраструктуры). (укр.)

Законопроектом пропонується визначити, що об'єкти соціальної інфраструктури, перш за все "заводські" гуртожитки, що не увійшли до статутних фондів господарських товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації), передаються у комунальну власність за погодженням тільки із відповідними сільськими, селищними, міськими, районними у містах радами, що в цілому заслуговує на увагу.

Прийняття закону, вважають члени Комітету, буде сприяти захисту прав громадян, що користуються житловим фондом колишніх державних підприємств, зніме соціальну напругу у цій сфері. Виключить можливість заволодіння об'єктами соціальної інфраструктури з боку новоутворених у процесі приватизації господарських товариств.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также