Парламенту предлагают поддержать изменения к Закону "О занятости населения"

30.09.2004, 11:40

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендует парламенту поддержать предложенные правительством изменения к Закону "О занятости населения". (укр.)

Проект спрямований на узгодження положень чинного закону із впровадженою системою страхового забезпечення громадян на випадок безробіття, визначення статусу організаційних структур у цій сфері (державної служби зайнятості, недержавних посередницьких установ і організацій), конкретизує категорію зайнятого населення, умови визнання громадян безробітними та гарантії зайнятості окремих категорій громадян, уточнює поняття "підходящої роботи" тощо.

Основною метою прийняття проекту закону є створення ефективного механізму сприяння зайнятості населення, забезпечення прав і свобод громадян в сфері зайнятості; забезпечення повної, продуктивної і вільно обраної зайнятості населення в процесі реалізації соціально-економічної політики держави.

В проекті введено статтю "Створення робочих місць", яка законодавчо визначає державну політику у сфері місць прикладання праці і сприяє задоволенню інтересів найманих працівників, роботодавців, держави.

Серед механізмів регулювання зайнятості населення в проекті закону окремими статтями передбачені норми регулювання трудової міграції стосовно зайнятості і соціального захисту громадян України, які працюють за її межами, та використання на території України праці іноземних громадян.

Законопроект містить норми щодо інформаційного забезпечення ринку праці та контролю виконання законодавства про зайнятість.

Комітет вважає також за доцільне при доопрацюванні законопроекту до другого читання, врахувати в ньому положення проекту закону народного депутата В. Сушкевича щодо реалізації інвалідами права на трудову зайнятість.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также