Парламенту рекомендую принять за основу законопроект "Об амнистии"

17.09.2004, 12:57

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам правовой политики рекомендует парламенту принять за основу внесенный правительством проект закона "Об амнистии". (укр.)

Законопроектом пропонується застосування амністії стосовно індивідуально невизначеної, але чітко окресленої за формальними ознаками певної категорії осіб. Він визначає правові основи звільнення за амністією осіб від кримінальної відповідальності та відбування кримінального покарання, механізм взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Передбачається оголосити амністію і поширити її дію, насамперед, на ті категорії засуджених, які найбільш незахищені та вразливі у соціальному плані. А саме: на неповнолітніх, жінок і чоловіків, які мають дітей або дітей-інвалідів, вагітних жінок, осіб похилого віку, ветеранів війни, інвалідів тощо.

Внаслідок застосування амністії, згідно з положеннями цього законопроекту, з місць позбавлення та обмеження волі передбачається звільнити 8 тисяч осіб вказаної категорії, а 12 тисячам засуджених - скоротити строк покарання.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также