В Украине с визитом находится российская военная делегация

20.09.2005, 12:47

Возможность проведения в следующем году двусторонних командно-штабных тренировок с органами управления и дежурными силами противовоздушной обороны обсуждаются в ходе визита в Украину российской военной делегации. (укр.)

В Україну з візитом прибула делегація командування Військово-Повітряних Сил Російської Федерації на чолі із заступником Голови координаційного комітету з питань ППО при Раді Міністрів оборони держав-учасниць СНД генерал-лейтенантом Альтечем Біжевим.

Метою візиту російської делегації є продовження розвитку двостороннього співробітництва з питань протиповітряної оборони двох країн, а також обговорення питань відповідно до положення "Про порядок взаємодії чергових сил протиповітряної оборони і засобів Російської Федерації та України".

В перший день візиту, 19 вересня, у Вінниці відбулася робоча зустріч членів російської військової делегації з командувачем Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковником Анатолієм Торопчиним. В ході зустрічі українські військові ознайомили своїх російських колег з ходом реформування Повітряних Сил ЗС України.

В рамках обговорення двостороннього співробітництва в галузі військової авіації та протиповітряної оборони було приділено значну увагу організації обміну радіолокаційної і планово-диспетчерської інформації.

Також розглядатиметься можливість проведення у наступному році двостороннього командно-штабного тренування з органами управління і черговими силами протиповітряної оборони.

Перебуваючи в Україні, представники російської військової делегації планують відвідати Військово-Медичний Центр Повітряних Сил України, а також одну з авіаційних частин.

Візит російської військової делегації триватиме до 23 вересня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также