В БЕЛЬГИИ ОТКРЫЛАСЬ ПЛАНИРУЮЩАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ МЕЖДУНАРОДНЫХ КОМАНДНО-ШТАБНЫХ КОМПЬЮТЕРНЫХ УЧЕНИЙ "КООПЕРАТИВ МЕРЛИН-2006"

21.09.2005, 11:27

В Бельгии открылась планирующая конференция международных командно-штабных компьютерных учений "Кооператив Мерлин-2006", которые в будущем году пройдут в Украине на базе Севастопольского военно-морского института. (укр.)

20 вересня у бельгійському місті Монс розпочинається початкова плануюча конференція міжнародного командно-штабного комп'ютерного навчання в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Кооператив Мерлін-2006".

В ході конференції представники військово-морських сил країн-членів та партнерів НАТО - учасники майбутнього навчання узгодять тему, мету, задум маневрів, структуру та організацію штабів і сил, визначать склад учасників та план наступних заходів. Нашу державу на заході представлено офіцером командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Міжнародне командно-штабне комп'ютерне навчання "Кооператив Мерлін-2006" заплановано провести наступного року в Україні на базі Севастопольського військово-морського інституту ім. П.С. Нахімова.

В ході навчання відпрацьовуватимуться питання безпеки на підводних човнах, надводних кораблях, літаках та гелікоптерах, пошуку та рятування аварійного підводного човна, організації заправлення пальним у морі, евакуації цивільних осіб у порту, безпеки стоянок кораблів та суден у місцях базування та на переході морем.

Необхідно зазначити, що "Кооператив Мерлін" є видозміненим та поглибленим командно-штабним комп'ютерним навчанням "Кооператив Посейдон", і проходитиме щорічно до 2011 року включно. Розробка та керівництво навчанням буде почергово здійснюватися штабами у м. Нортвуд (Велика Британія) та м. Неаполь (Італія).

Також у наступному році в Середземному морі планується проведення багатонаціонального військово-морського навчання "Мако", яке стане практичною фазою командно-штабного комп'ютерного навчання "Кооператив Мерлін".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також