Президент подписал программу развития ВСУ на 2006-2011 годы

24.09.2005, 13:22

Президент Украины Виктор Ющенко подписал три важные для Вооруженных Сил Украины документа: Государственную программу развития Вооруженных Сил Украины на 2006-2011 годы, Закон "О численности Вооруженных Сил Украины на 2006-2011 годы", "Государственную программу развития вооружения и военной техники Вооруженных Сил Украины на период до 2009 года". (укр.)

Про це 23 вересня заявив Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Ющенко на Житомирському загальновійськовому полігоні під час заключного етапу оперативно-тактичного навчання частин та з'єднань Збройних Сил України, що входять до складу Об'єднаних сил швидкого реагування, "Реакція-2005".

Президент України також зазначив, що, починаючи з 2005 року, радикально переглянуто формування бюджету Міністерства оборони.

- Вперше в бюджеті на 2006 рік армія отримає те, що заявила як потребу. Без жодної ревізії. 8,8 мільярдів гривень - це та цифра, яка буде представлена у бюджеті як один з національних пріоритетів, - підкреслив Віктор Ющенко.

Глава держави також додав, що такий обсяг фінансування - основа для перелому в якісному розвитку Збройних Сил України.

- Завдяки збільшенню обсягів фінансування та затвердження "Державної програми розвитку озброєння та військової техніки Збройних Сил України на період до 2009 року" Міністерство оборони України вперше за останні роки набуло статусу замовника нової військової техніки та озброєння, - наголосив Президент України.

Глава вітчизняного оборонного відомства Анатолій Гриценко прокоментував підписання Президентом України Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006 - 2011 роки. Він, зокрема, зазначив, що особливістю Програми є те, що в ній визначені чіткі завдання, які покладені на Збройні Сили Україні.

- Чітко визначені не в сенсі формулювань, а в числових термінах. Це 8 груп завдань, які мають і суто військовий характер по захисту держави, і антитерористичний характер, і дії по локалізації можливих наслідків стихійних лих, надзвичайних подій тощо. При цьому кожне завдання розписано в термінах, - підкреслив Анатолій Гриценко.
По материалам пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также