В Брюсселе проходит первый раунд консультаций Украина-НАТО

27.09.2005, 12:18

По результатам первого раунда консультаций Украина-НАТО в рамках Интенсивного диалога по вопросам членства будут конкретизированы задания Вооруженных Сил Украины в общем контексте подготовки государства к будущему членству в НАТО. (укр.)

Сьогодні, 27 вересня, у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу в Брюсселі продовжується перший раунд консультацій Україна-НАТО в рамках Інтенсифікованого діалогу з питань членства.

З української сторони у заході бере участь державна делегація, до складу якої увійшли перший заступник Міністра оборони України Леонід Поляков та начальник Управління євроатлантичної інтеграції Генерального штабу ЗС України генерал-майор Леонід Голопатюк.

Даний захід проходить у розвиток рішень засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке відбулося у квітні цього року у Вільнюсі.

В ході консультацій представники української делегації та посадовці Альянсу обміняються думками стосовно подальших кроків України, що сприятимуть у майбутньому її приєднанню до Плану дій щодо членства в НАТО - новому якісному формату відносин з Організацією Північноатлантичного Договору.

Консультації ґрунтуються на питаннях поглиблення співробітництва з Україною в контексті можливого членства та на положеннях українського Початкового документу для обговорення, наданого Генеральному Секретарю НАТО Яапу де Хооп Схефферу під час його останнього візиту в Україну у червні цього року.

За результатами розгляду оборонних аспектів зазначеного документа будуть конкретизовані завдання Збройних Сил України у загальному контексті підготовки держави до майбутнього членства в НАТО.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также