Украинские представители ВМС будут участвовать в учениях НАТО

28.09.2005, 11:31

Рота морской пехоты и водолазная группа Центра поисковых и спасательных работ Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины представляют наше государство на учениях морской компоненты сил реагирования НАТО "Брилиант маринер-2006". (укр.)

27 вересня у британському місті Нортвуд, у штабі об'єднаних Військово-Морських Сил НАТО на Атлантиці розпочалася конференція з планування навчання "Бріліант марінер-2006".

У роботі конференції, яка триватиме до 29 вересня, беруть участь представники військово-морських сил країн-членів та партнерів НАТО. Нашу державу на заході представлено офіцером командування Військово-Морських Сил ЗС України.

"Бріліант марінер-2006", тематика якого полягає у проведенні морської миротворчої операції зі встановлення миру у районі кризи, - навчання морської компоненти сил реагування НАТО. Маневри мають на меті відпрацювання взаємосумісності сил та штабів НАТО під час проведення морської миротворчої операції.

За оцінкою фахівців, "Бріліант марінер-2006" стануть найскладнішими та найінтенсивнішими військово-морськими навчаннями НАТО. Його заплановано провести навесні наступного року на території Німеччини, Нідерландів, Данії, Швеції, Норвегії, в акваторіях Північного та Балтійського морів.

Очікується, що до маневрів буде залучено до 45 надводних кораблів, у тому числі авіаносець і два десантних кораблі, 6 підводних човнів, до 15 літаків та вертольотів, об'єднаний батальйон морської піхоти, 8 груп спеціального призначення з 17 країн-членів та партнерів НАТО.

В ході активної фази "Бріліант марінер-2006" заплановано провести тактичні навчання кораблів у морі, де вони відпрацюють протичовнові, протиповітряні, проти катерні та протимінні дії, евакуацію мирного населення, тренування за антитерористичною тематикою, навчання з пошуку та затримання постачальників зброї масового ураження.

Від Військово-Морських Сил ЗС України для участі у навчанні "Бріліант марінер-2006" заявлено роту морської піхоти та групу водолазів. Для доставки українського підрозділу до району навчань планується залучити літак Іл-76 Повітряних Сил ЗС України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также