Украинские военные помогают в создании миротворческого центра в Молдове

30.09.2005, 12:15

Украинские военные предоставляют помощь молдавским коллегам в создании Национального миротворческого центра в Республике Молдова. (укр.)

27-30 вересня в Україні з візитом перебуватиме молдовська військова делегація на чолі з майором Олександром Дубенко.

Основна мета візиту молдовських військових полягає у обміні досвідом організації підготовки миротворчих підрозділів та отриманні допомоги щодо створення Національного миротворчого центру в Республіці Молдова.

Перебуваючи на Львівщині молдовські гості відвідають Навчальний Центр "Партнерства заради миру" Яворівського загальновійськового полігону Західного оперативного командування, де ознайомляться з його навчально-матеріальною базою, зокрема, військовим стрільбищем, автодромом, навчально-тактичним полем.

Крім того, українські військові ознайомлять своїх молдовських колег з навчальними програмами курсів підготовки миротворчих підрозділів, програмами підготовки офіцерів штабів багатонаціональних батальйонів.

Також під час робочих зустрічей розглядатиметься питання надання українською стороною допомоги у створенні Національного миротворчого центру в Республіці Молдова.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також