В Севастополь прибыл новый корабль украинских ВМС корвет "Тернополь"

23.09.2005, 18:15

В Севастополь прибыл новый корабль украинских Военно-Морских Сил корвет "Тернополь", построенный для отечественного военного флота работниками завода "Ленинская кузня". (укр.)

Сьогодні, 23 вересня, у Севастополь прибув новий корабель для українських Військово-Морських Сил - корвет "Тернопіль".

Як зазначив командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Ігор Князь, "Тернопіль" став першим кораблем, що побудований для ВМС на вітчизняній верфі за останні 11 років.

- Це велика подія для вітчизняного військового флоту, - наголосив віце-адмірал Ігор Князь.

Виступаючи на борту корвета "Тернопіль" перед екіпажем корабля і працівниками заводу "Ленінська кузня", віце-адмірал Ігор Князь подякував колективу заводу за якісне виконання робіт. Він висловив надію, що перспективний корвет для ВМС, рішення про проектування й будівництво якого було прийняте Кабінетом міністрів України 9 серпня поточного року, також свого часу зійде зі стапелів "Ленінської кузні".

1 жовтня 2005 року розпочинає роботу Державна комісія з прийому корвета "Тернопіль" до складу Військово-Морських Сил України. Головою Державної комісії призначено першого заступника командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірала Віктора Максимова.

Довідка про корвет "Тернопіль" : Довжина - 65 м, ширина - 10 м, водотоннажність - 420 тонн, швидкість - 33 вузли. Екіпаж: офіцерів - 20, мічманів - 5, старшин і матросів - 65. Командир корабля - капітан 2 рангу Сергій Ізотов.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також