500 вопросов рассмотрит Верховная Рада во время седьмой сессии

13.03.2001, 11:24

Доработанным проектом повестки дня седьмой сессии Верховной Рады Украины третьего созыва на рассмотрение парламента предлагается внести более 500 вопросов, в том числе 153 полностью подготовленных к рассмотрению на пленарных заседаниях. (укр.)

Найбільше законопроектів запропоновано комітетами: з питань фінансів і банківської діяльності - 85, з питань правової політики - 59, з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій - 55.

До переліку питань порядку денного поточної сесії внесено, зокрема, сім законопроектів на виконання Україною зобов'язань перед Радою Європи. Серед них: законопроект про свободу світогляду, віросповідання та релігійні організації; законопроект про внесення змін до Закону "Про прокуратуру"; закон "Про політичні партії в Україні" з пропозиціями Президента; проект Закону про Кваліфікаційну комісію суддів України; законопроект про судовий устрій; у третьому читанні - проект Цивільного та Кримінального кодексів.

На розгляд сьомої сесії Верховної Ради пропонується винести 47 законопроектів, визначених Президентом України як невідкладні. Зокрема, у третьому читанні - проект Бюджетного кодексу; проект закону про страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності. Серед пропонованих на повторний розгляд парламенту - законопроект про корпоратизацію підприємств; проект Закону про визначення суб'єктів права власності на розташоване на території України майно загальносоюзних громадських об'єднань (організацій) колишнього Союзу РСР.

У першому читанні Верховній Раді пропонується розглянути законопроекти: про реструктуризацію заборгованості між бюджетами всіх рівнів за взаємними розрахунками і бюджетними позичками за 1994-1999 роки; про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб; про легалізацію доходів фізичних осіб, з яких не сплачено податки, збори (обов'язкові платежі) до бюджетів та державних цільових фондів; проект про систему державної реєстрації суб'єктів господарської діяльності; про виробництво, експорт та імпорт дисків для лазерних систем зчитування; про поштовий зв'язок; про телекомунікації; про внесення змін до закону України "Про особливості приватизації ВАТ "Укртелеком"; про статус суддів; про Державний Гімн України; про Держаний Герб України; про акціонерні товариства; про Фонд державного майна України.

У повторному другому читанні, як невідкладні, розглядатимуться проекти законів про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди); проект Митного кодексу; про Державний борг).

Серед невідкладних законопроектів, які планується розглядати в повторному першому читанні: про недержавне пенсійне забезпечення; про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Як невідкладні у другому читанні Верховній Раді пропонується розглянути законопроекти: про кредитні спілки; про іпотеку; Податкового кодексу; про підтвердження відповідності та про акредитацію органів з оцінки відповідності; про стандартизацію, про внесення змін до Закону України "Про відходи"; у третьому читанні - законопроект про дипломатичну службу.

Згідно з рішенням Погоджувальної ради, доопрацьований проект порядку денного засідань сьомої сесії парламенту буде винесений на голосування народних депутатів першим питанням у четвер, 15 березня.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також