Парламентский комитет рассмотрит законопроект о программе развития Украины

31.03.2001, 12:42

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций 10-12 апреля планирует рассмотреть законопроект "О Государственной программе экономического и социального развития Украины на 2001 год", разработанный Кабинетом Министров Украины. (укр.)

В основу законопроекту покладено положення Послання Президента України до парламенту "Україна: поступ у XXI століття. Стратегія економічного та соціального розвитку на 2000-2004 рр." та Програму діяльності Кабінету Міністрів України "Реформи заради добробуту". Законопроект розроблено на виконання Закону України "Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України", прийнятого парламентом 23 березня 2000 року. Цим документом, зокрема, передбачено ухвалення державних програм економічного і соціального розвитку відповідними законами України.

Як зазначили в секретаріаті, документ такого роду розглядатиметься Верховною Радою України вперше за останні п'ять років.

Подана урядом державна програма визначає основні цілі і пріоритети економічного та соціального розвитку України. Зокрема, уряд передбачає в 2001 році зростання валового внутрішнього продукту на 4% порівняно з 2000 роком.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також