Готовится закон о телекоммуникациях

24.03.2001, 10:34

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам строительства, транспорта и связи утвердил решение о разработке и вынесении на рассмотрение парламентом во втором чтении согласованного варианта законопроекта о телекоммуникациях. (укр.)

Документ буде підготовлено на базі двох законопроектів, внесених Кабінетом Міністрів (реєстраційний No.6161) та народними депутатами Григорієм Омельченком та Анатолієм Єрмаком (реєстраційний No.6161-1).

Як зазначалося на засіданні Комітету, законопроект Г. Омельченка і А. Єрмака структурно і, в більшій своїй частині змістовно, співпадає із документом, внесеним Кабінетом Міністрів України. Відзначено, що розбіжності між двома законопроектами не є суттєвими і такими, що докорінно змінюють підхід до побудови узгодженого законопроекту і його змісту.

Обидва законопроекти визначають правові, економічні та організаційні засади діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування і суб'єктів ринку телекомунікаційних послуг в Україні. В законопроектах визначено правові норми щодо державного регулювання у цій сфері за допомогою Національної комісії з питань регулювання зв'язку; щодо механізму підтримки операторів, які надають збиткові, але соціально значущі послуги, за рахунок телекомунікаційного збору; порядку розподілу і використання обмежених ресурсів, права та обов'язки операторів телекомунікацій і користувачів їх послуг.

На думку Комітету, в урядовому законопроекті, який Комітет рекомендував Верховній Раді України прийняти у першому читанні, визначено більш раціональний розподіл функцій між уповноваженим органом центральної виконавчої влади та Національною комісією з питань зв'язку.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також