Верховной Раде представлен на рассмотрение законопроект "О налоговой амнистии"

02.03.2001, 11:55

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендовал парламенту принять в первом чтении законопроект "О налоговой амнистии", внесенный народным депутатом Сергеем Терехиным. (укр.)

В рішенні Комітету висловлюється упевненість, що цей документ сприятиме легалізації прихованих доходів та подоланню "тінізації" економіки України. Внаслідок введення в дію пропонованих законопроектом норм, вважає Комітет, знизиться загальний рівень ризиків інвестиційних вкладень в Україну, з'являться можливості легалізації податкових баз, на основі яких розраховуватиметься приріст майбутніх доходів платників податків та їхніх податкових зобов'язань.

Водночас працівники секретаріату повідомили, що рішенням Комітету Верховній Раді рекомендовано відхилити законопроект "Про легалізацію доходів фізичних осіб, з яких не сплачено податки, збори (обов'язкові платежі) до бюджетів та державних цільових фондів", поданий до Верховної Ради Президентом України. Цей документ, зокрема, передбачає легалізацію прихованих від оподаткування доходів фізичних осіб шляхом декларування цих доходів та сплати з них податків у розмірі 10% обсягу коштів або майна, що легалізується. Більшість членів Комітету вважають, що цей документ не передбачає достатніх економічних, адміністративних та податкових мотивацій для легалізації суб'єктами господарювання неофіційних доходів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також