Таможенный кодекс почти готов к повторному чтению

21.03.2001, 11:16

До конца недели рабочая группа Комитета Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций планирует завершить доработку проекта Таможенного кодекса к повторному второму чтению. (укр.)

Про це поінформував голова Комітету Олексій Костусєв. За його словами, на сьогодні одним з найбільш спірних питань залишається закріплення в Митному кодексі за Державною митною службою України права на розслідування справ, пов'язаних з корупцією. При цьому він висловився за надання митній службі такого права, вважаючи, що це сприятиме усуненню корупції всередині зазначеного відомства.

О. Костусєв не погодився з думкою опонентів, що прийняття такого рішення призведе до створення в державі ще однієї спецслужби. Він не виключив, що рішення про надання Державній митній службі функції розслідування буде прийнято шляхом компромісу, за умови "чіткого обмеження її прав". Так, сказав О. Костусєв, передбачається, що спеціальний підрозділ Державної митної служби вестиме справи про корупцію виключно всередині відомства та на митній території України. Решта повноважень залишиться за відповідними органами.

О. Костусєв поінформував, що Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій планує найближчим часом провести нараду за участю народних депутатів, керівників митної служби, на якій передбачається узгодити всі спірні питання Митного кодексу перед його розглядом у Верховній Раді у повторному другому читанні.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також