Приоритет отечественному товаропроизводителю

23.03.2001, 11:32

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту рассмотреть в первом чтении законопроект об изменениях и дополнениях к Закону Украины "О закупке товаров, работ и услуг для государственных нужд". (укр.)

Як наголосив в ході засідання Комітету автор законопроекту, народний депутат Ярослав Федорин, пропоновані зміни стосуватимуться порядку визначення постачальників товарів, робіт і послуг для державних потреб. За його словами, в тендері на визначення постачальника мають брати участь лише вітчизняні товаровиробники. До послуг іноземних постачальників передбачається звертатися лише в тих випадках, коли аналогічна продукція або послуга не виробляється в Україні, або її вироблення коштуватиме дорожче, ніж імпортування.

В разі прийняття законопроекту в першому читанні, наголосив народний депутат, доопрацювання документу до другого читання полягатиме, зокрема, в гармонізації його норм з міжнародними зобов'язаннями і намірами України щодо вступу до ГАТТ-СОТ. Також, зазначив Я. Федорин, в законопроекті буде виписано механізм конкурентної боротьби між постачальниками товарів, робіт і послуг для державних потреб.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також