Пленарные заседания Верховной Рады начнутся 13 марта Днем правительства

06.03.2001, 11:24

Во время пленарных заседаний Верховной Рады Украины в марте нынешнего года будут рассматриваться 17 законопроектов, определенных Президентом и правительством как первоочередные. (укр.)

Пленарні засідання Верховної Ради України у березні розпочнуться у вівторок, 13 березня, Днем Уряду, на якому розглядатиметься інформація Кабінету Міністрів про хід реалізації заходів, пов'язаних з виконанням рекомендацій учасників парламентських слухань стосовно закриття Чорнобильської АЕС.

Згідно з проектом розкладу засідань Верховної Ради, складеним Апаратом парламенту за рекомендаціями комітетів, груп і фракцій, впродовж двох пленарних тижнів - 13-16 березня та 20-23 березня - планується розглянути близько 110 питань, в тому числі 17 законопроектів, визначених Президентом та урядом як першочергові та невідкладні.

Зокрема, першого пленарного тижня березня на засіданнях Верховної Ради передбачається розглянути більш як 60 питань, а в четвер, 15 березня, прийняти рішення з понад 30 законопроектів.

Серед найважливіших законопроектів, які плануються до розгляду цього тижня у першому читанні: зміни до Закону "Про особливості приватизації ВАТ "Укртелеком"; про встановлення сезонного вивізного (експортного) мита на насіння соняшнику; про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (доопрацьований); про систему державної реєстрації суб'єктів господарської діяльності; про зміни до законодавства стосовно плати коштів на обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття платниками фіксованого сільгоспподатку. Цього ж тижня, у четвер, парламент планує розглянути та винести рішення щодо проекту Бюджетного кодексу (у третьому читанні), а також стосовно проекту Закону про всеукраїнський референдум (у другому читанні).

Згідно з планом розкладу пленарних засідань 20-23 березня народні депутати мають розглянути понад 50 питань. На ці дні парламенту, зокрема, запропонують розглянути проекти Цивільного (третє читання, книги 1-2) та Кримінального кодексів (третє читання), законопроекти про легалізацію доходів фізичних осіб, з яких не сплачено податків, про Президента України, про затвердження прожиткового мінімуму на 2001 рік (друге читання), про корпоратизацію підприємств, ряд інших важливих документів, які стосуються широкого кола питань економічної, соціальної сфер, державного будівництва тощо.

Планується, що у четвер, 22 березня, народні депутати повторно розглянуть з пропозиціями Президента України низку законів, які стосуються законодавчої діяльності, статусу народного депутата та ін. В тому числі парламентарії, ймовірно, визначаться щодо вето глави держави на закони: "Про вибори народних депутатів", "Про нормативно-правові акти", "Про закони і законодавчу діяльність" "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (нова редакція) тощо.

Проект розкладу засідань Верховної Ради України на березень 2001 року буде розглянуто на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, 12 березня, та скориговано на Погоджувальній раді у понеділок, 26 березня 2001 року.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також