Предлагается упростить регламентацию предпринимательской деятельности в общественном питании

19.09.2002, 11:40

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам бюджета рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О качестве и безопасности пищевых продуктов и продовольственного сырья". (укр.)

Законопроект передбачає скасування вимог цього законодавчого акту щодо проведення обов'язкової сертифікації послуг у сфері громадського харчування та системи якості їх надання.

Внесення змін означає, що під сертифікацію не підпадатимуть лише процес, методи та умови обслуговування споживачів у сфері громадського харчування. Органи сертифікації не повинні будуть проводити обстеження підприємств громадського харчування щодо архітектурно-планувальних рішень, оформлення залів, зовнішнього вигляду, системи кондиціювання, якості меблів, видів посуду та столової білизни, фірмового одягу та взуття, методів обслуговування, наявності естради та танцювального майданчика тощо. Тобто спрощується регламентація підприємницької діяльності в сфері громадського харчування.

За розрахунками Міністерства економіки, для проведення обов'язкової сертифікації підприємств громадського харчування суб'єктам підприємницької діяльностї необхідно витрачати за рік близько 40 млн. гривень. Прогнозується, що для покриття цих витрат торговельна націнка збільшиться майже на 10%.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також