Парламентский бюджетный Комитет одобряет экономическую амнистию

20.09.2002, 11:12

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам бюджета одобрил решение о принятии парламентом в первом чтении проекта Закона "Об экономической амнистии". (укр.)

Даним законопроектом пропонується здійснити амністію капіталів (грошових коштів, цінних паперів, виробів із дорогоцінного металу, дорогоцінного каміння, будь-яке інше майно), які громадяни України вивезли за межі нашої держави впродовж 1991-2002 років. За словами автора документу, повернуті кошти в період з 1 січня по 31 грудня 2003 року мають підлягати економічній амністії. При цьому будь-який правоохоронний орган, орган виконавчої або судової влади не вправі у будь-якій формі перевіряти походження ввезених до України коштів. Для цього має застосовуватися спеціальний режим, за якого загальні правила перетину митного кордону щодо декларування не застосовуються.

В запропонованому проекті наголошується, що дія цього закону не поширюється у випадку, якщо рішенням суду буде доведено походження коштів, цінностей та іншого майна внаслідок здійснення злочину. А саме: торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини, злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Під час обговорення законопроекту члени комітету наголосили, що при доопрацюванню законопроекту до другого читання слід розробити чіткий механізм реалізації його положень.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также