В парламенте начинается пленарная неделя

24.09.2002, 11:47

Во время пленарной недели второй сессии (24-27 сентября), Верховной Радой Украины запланировано рассмотреть более 30 вопросов. В частности, 2 документа определены Президентом Украины и правительством как неотложные и 9 - как первоочередные. (укр)

У вівторок, 24 вересня, у парламенті відбудеться представлення проекту закону про Державний бюджет України на 2003 рік. Народні депутати заслухають у цей день інформацію Національного банку України про основні засади грошово-кредитної політики України на 2003 рік.

Цього дня також розглядатимуться законопроекти про вибори народних депутатів; про встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2003 рік; про призначення керівників (президентів) Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України та про припинення їхніх повноважень; про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції" (щодо відміни сезонного мита на плодоовочеву продукцію) тощо.

У середу, 25 вересня, народні депутати заслухають звіт Голови Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення, керівників Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України про хід виконання Постанови Верховної ради України "Про порядок висвітлення роботи другої сесії Верховної Ради України четвертого скликання".

У четвер, 26 вересня, день прийняття рішень, як передбачено проектом розкладу засідань депутати мають визначитися щодо 14 питань та прийняти рішення з питань обговорених 13, 24 та 25 вересня.

За процедурою другого читання розглядатимуться законопроекти: про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) надходжень, одержаних злочинним шляхом; про національний заклад (установу) України; про рибу, морепродукти та харчову продукцію з них; проекти законів про внесення змін до законів "Про оподаткування прибутку підприємств", "Про податок на додану вартість".

Цього ж дня також планується повторно розглянути низку законів з пропозиціями Президента України. Зокрема, закони "Про погашення заборгованості із заробітної плати та інших видів грошових виплат"; нову редакцію законопроекту про внесення змін до Закону "Про індексацію грошових доходів населення" та про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно відпусток.

З питань ратифікації народним депутатам пропонується розглянути 2 законопроекти.

Цього ж дня відбудеться ухвалення рішення за скороченою процедурою проекту постанови про предмети відання комітетів Верховної Ради.

У п'ятницю, 27 вересня, народні депутати розглянуть проекти законів про порядок звернення (відчуження) приватного майна, про реприватизацію майна в Україні, про насінний і садивний матеріал; про внесення змін до деяких законів України з питань надання допомоги малозабезпеченим сім'ям; щодо боротьби з незаконним втручанням у роботу мереж електрозв'язку.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также