Совершенствуется механизм вексельного обращения в Украине

25.09.2002, 11:56

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансовой и банковской деятельности рекомендовал парламенту одобрить в первом чтении проект Закона "О внесении изменений к Закону Украины "Об обращении векселей в Украине". (укр.)

Законопроектом передбачено внесення змін до ст. 4 вищезгаданого Закону, які встановлюють обов'язковість нотаріального посвідчення та укладання у письмовій формі договорів про проведення розрахунків із застосуванням векселів, при видачі векселя фізичною особою.

Крім того, з метою попередження ухилення від погашення векселів попередніми векселедержателями-фізичними особами, пропонується обов'язковість зазначення вичерпної інформації про фізичну особу при підписанні нею векселя.

На думку членів комітету, прийняття цього законодавчого акту сприятиме удосконаленню механізму вексельного обігу за участю фізичних осіб, що в свою чергу позитивно вплине на підвищення ефективності регулювання в сфері вексельного обігу в Україні та підвищення довіри до векселя, як ефективного інструменту фінансового ринку.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также