Изменения к Закону "О фиксированном сельскохозяйственном налоге" вносить не рекомендуется

27.09.2002, 11:09

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендовал парламенту отклонить законопроект о внесении изменений к Закону Украины "О фиксированном сельскохозяйственном налоге", поданный Президентом Украины. (укр.)

Проектом документу запропоновано відновлення для платників фіксованого сільськогосподарського податку загального порядку відшкодування фактичних витрат по пільгових пенсіях. Відповідно до чинного законодавства, витрати на виплату і доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах до досягнення працівниками пенсійного віку відшкодовуються суб'єктами підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднаннями, бюджетними, громадськими та іншими установами та організаціями. В той же час, відповідно до діючого Закону України "Про фіксований сільськогосподарський податок", його платники не відшкодовують зазначені витрати.

Мотивуючи необхідність відхилення законопроекту, члени парламентського Комітету, зокрема, зазначили, що його прийняття "негативно позначиться на фінансово-господарській діяльності сільгоспвиробників, призведе до посилення податкового навантаження". Крім цього, народні депутати зауважили, що вищеназвана податкова пільга діє лише до 1 січня 2004 року, а тому "недоцільно змінювати чинний порядок дії Закону".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також