Отношения в сфере государственной экспертизы документации по землеустройству будут регулироваться законодательно

13.05.2004, 10:58

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту принять во втором чтении проект закона о государственной экспертизе документации по землеустройству. (укр.)

Законопроект спрямований на вдосконалення правового регулювання відносин у сфері державної експертизи землевпорядної документації. У ньому, зокрема, визначаються принципи, об'єкти, завдання, порядок здіснення цього виду експертної діяльності, засади державного управління в цій сфері, права та обов'язки суб'єктів державної експертизи землевпорядної документації тощо.

До другого читанні надійшло 53 пропозиції народних депутатів, 41 з яких врахована.

Відповідно до проекту, "Державна експертиза землевпорядної документації - це діяльність спеціально уповноважених органів, метою якої є дослідження, перевірка, аналіз та оцінка об'єктів експертизи на предмет їх відповідності законодавству, існуючим нормам і стандартам, а також підготовку обґрунтованих висновків і прийняття рішень щодо таких об'єктів".

Дія цього закону не поширюється на регулювання відносин, пов'язаних з проведенням науково-технічної експертизи, екологічної, судової та інших видів експертиз. Об'єктами державної експертизи є документація із землеустрою та оцінки земель, види якої визначені законом, а також матеріали державного земельного кадастру. Державна експертиза здійснюється у формі обов'язкової, вибіркової та добровільної експертизи.

Спеціальним уповноваженим органом у сфері державної експертизи є центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів і його місцеві органи.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также