Новый закон предоставит таможне право самостоятельно бороться с коррупцией

29.05.2004, 13:13

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам борьбы с организованной преступностью и коррупцией рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О борьбе с коррупцией" (относительно таможенных органов), внесенный Кабинетом Министров Украины. (укр.)

Предметом правового регулювання запропонованого законопроекту є суспільні відносини у сфері боротьби з корупцією й іншими правопорушеннями, пов'язаними з корупцією, у митних органах України.

Правові основи діяльності, функції й повноваження митних органів України у сфері боротьби з корупцією врегульовано Законом України "Про боротьбу з корупцією", але згідно з названим Законом України митні органи України не віднесені до органів, які самостійно й у повному обсязі ведуть боротьбу з корупцією.

Законопроектом пропонується доповнити статті 4, 10 і 12 Закону України "Про боротьбу з корупцією", унаслідок чого митні органи України будуть віднесені до органів, які ведуть боротьбу з корупцією, а також отримають право складати протоколи про вчинення корупційного діяння або іншого правопорушення, пов'язаного з корупцією.

Комітет зазначив, що прийняття цього закону дасть можливість митній службі України як органу виконавчої влади зі спеціальним статусом самостійно й у повному обсязі вирішувати завдання боротьби з корупцією й іншими правопорушеннями, пов'язаними з корупцією, у митних органах України, що сприятиме зниженню рівня злочинності у сфері зовнішньоекономічної діяльності.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также