Разработаны изменения к закону "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании"

27.05.2004, 11:12

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в ст. 28 Закона Украины "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании" (относительно минимальной пенсии по возрасту). (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом М. Кульчицьким.

Законопроектом пропонується за наявності у чоловіків 25, а у жінок - 20 років страхового стажу мінімальний розмір пенсії за віком встановлювати в розмірі 55% середньої заробітної плати за попередній рік замість 20% із подальшим його збільшенням залежно від тривалості страхового стажу в межах 75%.

Члени Комітету зазначили, що ветерани праці, зокрема з числа працівників сфери освіти, охорони здоров'я, культури та інших бюджетних працівників, а також аграрного сектору, внаслідок запровадження пенсійного страхування отримали згідно із рішенням Кабінету Міністрів підвищення пенсії в основному на 12%. Це викликало з боку цієї категорії пенсіонерів невдоволення і потребує вжиття заходів, спрямованих на підвищення рівня їх пенсійного забезпечення.

Народні депутати погодилися з автором законопроекту, що прийняття законопроекту дозволить частково відновити соціальну справедливість стосовно частини пенсіонерів, яка була і є низькооплачуваною категорією (працівники освіти, медицини, культури, легкої та харчової промисловості). Це дозволить зменшити соціальну напругу, яка виникла серед цієї категорії пенсіонерів у зв'язку з проведенням пенсійної реформи.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также