Разработаны изменения к закону "О лицензировании отдельных видов хозяйственной деятельности"

28.05.2004, 10:36

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту поддержать предложенные правительством изменения в Закон Украины "О лицензировании отдельных видов хозяйственной деятельности" (относительно рыбного промысла в открытом море). (укр.)

Проектом закону передбачається запровадження обов'язкового ліцензування діяльності, що пов'язана з виловом риби у внутрішніх водоймах, територіальному морі та виключній (морській) економічній зоні України. У водах, що знаходяться під національною юрисдикцією інших держав, а також у відкритому морі, тобто за межами юрисдикції України.

Запровадження цього заходу, зазначили члени Комітету, зумовлене необхідністю виконання міжнародних зобов'язань України щодо раціонального використання водних живих ресурсів та здійснення відповідального рибальства у природних екосистемах.

Введення обов'язкового ліцензування рибопромислової діяльності у водах за межами юрисдикції України, поруч з вже запровадженим ліцензуванням цієї діяльності у внутрішніх водах, територіальному морі та виключній (морській) економічній України, вважає Комітет, дасть можливість державним органам управління забезпечити належний контроль за діяльністю суден під прапором держави і попереджати здійснення недозволеного рибного промислу, а також здійснювати моніторинг, контроль та нагляд за такими суднами, їхніми промисловими операціями.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также