Разработаны изменения к закону "О ставках акцизного сбора на спирт этиловый и алкогольные напитки"

21.05.2004, 10:59

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности рекомендует парламенту принять в целом проект закона о внесении изменений в Закон Украины "О ставках акцизного сбора на спирт этиловый и алкогольные напитки" (относительно плодово-ягодных вин). (укр.)

Проектом пропонується встановити тимчасово до 1 січня 2006 року ставку акцизного збору на вина плодово-ягідні з доданням спирту на рівні 1,2 грн. за 1 літр.

Законодавча пропозиція народного депутата Катерини Ващук, вважають члени Комітету, заслуговує на увагу з огляду на доцільність підтримки вітчизняних виробників плодово-ягідних вин.

Зазначалося, що акцизна ставки на вина плодово-ягідні (2,6 гривні. за один літр), встановлена Законом України "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої", при відпускній ціні заводу 2,2 гривні за один літр, що сьогодні склалася на ринку, робить виробництво вина плодово-ягідного збитковим. Практично надходження до бюджету від цього виду податку в поточному році припинилося через зупинку роботи заводів по виробництву плодово-ягідних вин.

Прийняття запропонованого проекту закону забезпечить вирішення нагальних проблем з питань оподаткування виробників плодово-ягідних вин, створення законодавчої бази для надходження реальних доходів до бюджету.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также