Разработаны изменения к закону "Об основах социальной защищенности инвалидов в Украине"

26.05.2004, 11:24

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендует парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в статью 3 Закона "Об основах социальной защищенности инвалидов в Украине". (укр.)

Проектом передбачається передати органи медико-соціальної експертизи, що здійснюють експертне обстеження для визначення інвалідності як міри втрати здоров'я, і на цей час підпорядковані Міністерству охорони здоров'я України, до сфери управління Міністерства праці та соціальної політики України із перерозподілом відповідних коштів, передбачених у Державному бюджеті України.

На засіданні Комітету йшлося про те, що статтею 3 Закону, до якої пропонується внести зміни, встановлено, що експертиза втрати працездатності здійснюється в органах медико-соціальної експертизи Міністерства охорони здоров'я України. Але з метою покращення роботи МСЕК, спрямованої на реалізацію індивідуальної програми медичної, соціально-трудової реабілітації інвалідів доцільно вивести ці комісії із сфери управління Міністерству охорони здоров'я України та підпорядкувати Міністерству праці та соціальної політики України.

Комітет вважає, що реалізація законопроекту сприятиме поліпшенню процесу соціального захисту інвалідів, а також покращить роботу медико-соціальних експертних комісій щодо реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также