Президент Украины внес предложения к закону о финансовом оздоровлении угольной отрасли

25.05.2004, 10:48

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам топливно-энергетического комплекса, ядерной политики и ядерной безопасности рекомендует парламенту поддержать предложения Президента Украины к Закону "О финансовом оздоровлении предприятий угольной промышленности". (укр.)

Президент України пропонує Закон України "Про фінансове оздоровлення підприємств вугільної промисловості" відхилити як такий, що не відповідає Конституції й базовим законам України та не матиме позитивного економічного ефекту.

Комітет вважає, що з конкретними зауваженнями Президента України до цього закону слід погодитися.

Зокрема, це стосується того, що запропонований законом механізм залучення інвестицій шляхом випуску акцій для покриття збитків акціонерного товариства суперечить Законам України "Про господарські товариства", "Про цінні папери і фондову біржу", новому Цивільному кодексу України.

Також згодні з тим, що положення статей 2 та 4 Закону щодо поширення дії закону на недержавні підприємства порушують право недержавних засновників та учасників цих суб'єктів господарської діяльності, а тому не узгоджуються з ст. 13 та 41 Конституції України щодо забезпечення державою захисту прав усіх суб'єктів права власності та непорушності права власності.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также