Разработаны изменения к законодательство относительно обязательств должников

19.05.2004, 10:54

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту поддержать предложенные правительством изменения в некоторые законы Украины (относительно обязательств должника). (укр.)

Проектом пропонується внести доповнення до ст. 18 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та до ст. 10 Закону України "Про цінні папери і фондову біржу", за якими господарським товариствам (крім фінансових установ), буде надано право випуску облігацій для переведення їх зобов'язань у цінні папери (крім облігацій, які можуть бути конвертовані у акції). Це, на думку авторів законопроекту, може бути використано цими товариствами як додатковий засіб відновлення платоспроможності.

Комітет у цілому підтримує прийняття цього проекту. Водночас, народні депутати пропонують у змінах до ст. 10 Закону України "Про цінні папери і фондову біржу" уточнити, що випуск облігацій для переведення їх зобов'язань у цінні папери, можливий лише у разі, якщо він передбачений планом санації з тим, щоб запобігти випуску таких облігацій без контролю за цим з боку кредиторів товариства. У зв'язку запропоновано вказані зміни викласти у такій редакції:

"Господарським товариствам, крім фінансових установ, у разі, якщо це передбачено планом санації, дозволяється випуск облігацій для переведення зобов'язань товариств в цінні папери, крім облігацій, які можуть бути конвертовані в акції акціонерних товариств, в порядку, встановленому Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку."
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также