Комитет ВР по вопросам Регламента рассмотрел несколько законопроектов

15.05.2004, 11:29

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам Регламента, депутатской этики и организации работы парламента рекомендовал депутатам принять за основу проект закона о внесении изменений в статью 18 Закона "О статусе народного депутата Украины". (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом України М. Кульчинським.

Законопроектом пропонується забезпечити народним депутатам прямий доступ до ефіру під час виступів з питань їх депутатської діяльності.

Автор пропонує внести зміни до ч. 1 ст. 18 Закону України "Про статус народного депутата" щодо надання для виступу у прямому ефірі на радіо (до 10 хвилин в місяць) та в прямому ефірі на телебаченні (до 20 хвилин в місяць)".

Автор мотивував внесення законодавчої ініціативи тим, що це гарантуватиме спілкування народних депутатів з виборцями в прямому телерадіопросторі.

Комітет також розглянув проект постанови про парламентські слухання на тему: "Проблеми зайнятості та соціального захисту молоді в Україні", внесений народним депутатом України В. Харою. Комітет рекомендував Комітету з питань соціальної політики та праці, який визначено головним, при підготовці зазначеного проекту постанови до розгляду на засіданні Верховної Ради, запропонувати автору врахувати зауваження Комітету.

Розглянувши звернення народного депутата України Т. Чорновола про реєстрацію та розгляд проектів законів: про визнання державним боргом зобов'язань згідно абзаців 8-10 частини 1 статті 57 Закону України "Про освіту" та механізм обслуговування й повернення боргу, про реструктуризацію заборгованості з виплат педагогічним, науково - педагогічним та іншим працівникам закладів освіти, передбачених статтею 57 закону України "Про освіту", про погашення заборгованості по виплатам, передбаченим статтею 57 Закону України "Про освіту", Комітет прийняв рішення запропонувати Апарату Верховної Ради України вдосконалити механізм реєстрації альтернативних законопроектів. Крім того Комітет відзначив, що Комітетом з питань бюджету порушено строки розгляду та підготовки експертних висновків щодо вказаних законопроектів.

Розглянувши проект про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для перевірки законності зміни рівня тарифів на житлово-комунальні послуги у м. Чернігові, внесений народним депутатом України М. Рудьковським, Комітет рекомендує Комітету з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв'язку, який визначено головним по доопрацюванню зазначеного проекту постанови, запропонувати автору врахувати зауваження Комітету і доопрацювати його відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради України.

Члени Комітету також розглянули проект постанови про зміни у складі Комітетів Верховної Ради України, внесений народним депутатом Т. Прошкуратовою та додану до нього заяву народного депутата І. Шурми, який працює у Комітеті з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства, з пропозицією входження його до складу Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України, Комітет вирішив проект постанови відхилити у зв'язку з порушенням вимог Регламенту Верховної Ради України .

За результатами розгляду проекту закону про парламентську опозицію, внесеного народним депутатом В. Філенком, на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, Комітетом прийнято рішення рекомендувати Комітету з питань правової політики, запропонувати автору цього проекту доопрацювати його.

На засіданні Комітету 12 травня також розглянуто питання "Про заходи щодо поліпшення роботи санаторно-курортних закладів, підпорядкованих Управлінню справами Апарату Верховної Ради України".

Комітет взяв до відома інформацію про проведену роботу по оздоровленню народних депутатів України у 2003 році та про готовність санаторно-курортних закладів з 25 квітня ц. р. розпочати прийом відпочиваючих. Разом з тим Управлінню справами Апарату Верховної Ради України запропоновано до 20 травня 2004 року надати народним депутатам України інформацію щодо порядку санаторно - курортного оздоровлення у цьому році та доповісти про результати роботи зазначених санаторно-курортних закладів по оздоровленню народних депутатів України за підсумками літнього оздоровчого сезону.

Комітетом розглянуто пропозиції Керівника Апарату Верховної Ради України В. Зайчука щодо реконструкції сесійного залу Верховної Ради України, план розташування робочих місць народних депутатів та лист Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства з рекомендаціями щодо поліпшення умов праці народних депутатів України у сесійному залі Верховної Ради України.

Комітет прийняв рішення погодити виконання робіт по реконструкції сесійного залу відповідно до пропозицій, з урахуванням зауважень, висловлених на засіданні Комітету, а також медичних і гігієнічних рекомендацій Комітету з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также