ВР рассмотрит законопроект о ставках вывозной таможенной пошлины на кокс

04.05.2004, 13:56

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам топливно-энергетического комплекса, ядерной политики и ядерной безопасности рекомендует парламенту принять за основу проект закона о ставках вывозной (экспортной) пошлины на кокс и полукокс из каменного угля. (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом Сергієм Матвієнковим

Законопроект передбачає запровадження специфічного вивізного мита на експорт з України коксу та напівкоксу з кам'яного вугілля, лігніту (бурого вугілля) або з торфу, агломерованих або неагломерованих, за ставкою 100 євро за 1 тонну.

За словами автора, необхідність прийняття проекту обґрунтовується потребою адекватного задоволення потреб підприємств вітчизняного металургійного комплексу у цих товарах.

С. Матвієнком наголосив, що реалізація норм цього проекту призведе до більш повного завантаження металургійних підприємств сировиною; зниження ціни металу та металопродукції на внутрішньому ринку, зменшення видатків Державного бюджету для відшкодування ПДВ. Водночас, мають збільшитися надходження валютних коштів до Державного бюджету завдяки експорту готової продукції, а не сировини. За рахунок зниження собівартості продукції, має вирости також конкурентноздатність української металопродукції на зовнішніх ринках
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также